perjantai 23. lokakuuta 2015

Nti Simppeli


Nastasti NJ Simppeli 4.5kk

 Linnut löytyy, seisonnat kestää ja kertaakaan ei ole purkanut itse. Riistatöitä tehnyt pitkin viikkoa ja suoritusvarmuutta alkaa löytymään. Riistaintoa on hallintaa enemmän ja tössimiset ovat varmasti lähempänä kuin arvaakaan. Perään ei ole toistaiseksi painellut mutta puskasta pois saaminen onkin toinen juttu. Kuumat jäljet kiinnostavat ja pahimmillaan löytyy lintua linnun perään ennenkuin saa koirasta kopin. Kyyhkyillä pelaa normaalisti, paitsi fasaanien jälkeen on todella varovainen ja hiipii pitkästä matkaa seisonnalle. Lentävä lintu ei siis kiinnosta mutta kuumat jäljet sitäkin enemmän.  Ehkäpä kyyhkytreenejä voisi muokata vaikeammaksi apuhajua hyväksi käyttäen? Vielä video takajäljen käytöstä kun muilta kiireiltään jäi jälkeen.


Nasta-mutsi pelaa kotikentällä hyvin ja ylimääräiset kevätjuhlanumerot jättää suosiolla suurelle yleisölle. Tälläkertaa pääsi heittämällä kerhon seuranmestaruuskokeen finaaliin ja mitallipeleissä koira lähti lapasesta ja isännän hattu nousi nopeasti. Tuttu juttu, peiliin voi katsoa ja todeta että kuumissa paikoissa tottelevaisuudesta löytyy pieniä puutteita. Luokka löytyy sekä skaalaa niin karhuista hirviin sekä supeista lintuihin. Ehdottomasti kylän tehokkain metsästyskoira, jossei vartissa ala tapahtumaan niin sitten tietää alueen olevan tyhjä. Emmaljungat kääntyivät metsänlaidasta melkoisen sähäkästi kun pienen portugalilaisen ilme kertoi ettei maanantaisella seisontahaukulla ollut kyse jäniksestä eikä pienestä sorkasta. Vanhaan portugalilaiseen voi aina luottaa, karhu oli kaivamassa talvipesää 773metriä talonkulmalta. Rohkeutta ja sitkeyttä seisojalta löytyy, ensikerralla puhelu tuomarille ja ykkösen taskuun eiköhän 40 minuuttia ole jo riittävä.

Kyyhkyskorneriin sen verran että harmaiden syyspäivien iloksi ensimmäinen pariskunta on muodostunut. Keittiönikkunasta huomioinkin että sama parivaljakko on aina yhtäaikaa ulkona kauralyhteillä ja ovat nyt jakaneet saman pesänkin. Kiehtovaa seurata rakastuneiden lintujen kujertelua sekä huomionosoituksia toisilleen, toivottavasti odotettua jälkikasvua syntyisi.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.