sunnuntai 28. toukokuuta 2017

TOKOSM2017


Viikonloppua on vaikea pukea sanoiksi, olen todella kiitollinen siitä että Vesannon Kimmo myi meille upean tasapainoisen saksanseisojan nartun seitsemän vuotta sitten. Niistä tarpeista on ollut mahdollista aloittaa oma kasvatustyö. Viime vuosina olen kokenut paljon mieleenpainuvia hetkiä ja erityisesti oman ensimmäisen kasvatin kanssa jaetut kokemukset pistävät mielen nöyräksi ja  kiitolliseksi. Viikonloppuna kilpailtiin TOKOSM - joukkuekilpailut joissa edustin Lystin kanssa Lappeenrannan palveluskoirayhdistystä. Joukkueita oli yhteensä 42, koirakoita 290 ja alokasluokka oli yksi suurimmista jossa osallistujia 83.

Lysti on käynyt kahdessa alokasluokan kokeessa aikaisemmin, pohjalla tasaiset vahvat ykköstulokset joten tiesin että koiralla osaaminen riittää eikä siitä tarvitse olla huolissaan.  Koetilanne olikin erijuttu ja kaukana totutusta. Hallissa yksi koirakko suorittaa kerrallaan, SM-kisoissa kuusi ulkokehää plus paikkamakuut pyörii yhtäaikaisesti, yleisö sekä koirat liikkuivat aivan kehäalueen reunoilla eikä minkäänlaisia aitoja tai näkösuojia ollut. Paljon muuttuvia asioita joihin ei pysty milläänlailla vaikuttamaan, matalalla alueen yli lentäneet sorsatkaan eivät nekään hirveästi ilahduttaneet lentokoneista puhumattakaan. Mietin että keskityn vain niihin asioihin joihin oikeasti pystyn vaikuttamaan eli pidän pään kylmänä,  nautin tästä kunniasta, teemme parhaamme ja luotan koiraani. Pisteitä  kehässä en edes vilkuillut, keskityin vain yhdessä tekemiseen ja suljin toissijaiset asiat kuplan ulkopuolelle. Lysti teki aktiivisesti töitä ja tuntui olevan oma itsensä. Sosiaaliseen palkkaukseen ei totutusti lähtenyt vaan oli selkeästi sitä mieltä että sivulletulo on pyörähdettyä arvokkaampi:) Arvostelu oli kyläkisoja tiukempaa joten pisteet olivat pienoinen shokki ja onnistuttiin tekemään kauden paras Sm-kisoihin! Pisteitä kertyi 190, olimme joukkueemme menestyksekkäin koirakko. Kokonaissijoitus oli 12./83 Meinasin tipahtaa penkiltä ja vähintään tukehtua sämpylään. Huimaa!

Alokasluokka tehtiin kolmessa eri osassa. Ensimmäisessä kehässä oli seuraamisesta maahanmeno, luoksetulo, kaukokäskyt sekä tuomarikohtainen kokonaisvaikutus. Näistä liikkeistä saatiin 10-9-10-10. Seuraavaksi siirryttiin kehään jossa arvosteltiin kapulanpito, seuraaminen, hyppy ja kokonaisvaikutus.  10-9-8-10. Hypyn jälkeisen perusasennon jätti aluksi vajaaksi, istui ilman lisäkäskyä mutta siitä sakotettiin yllättävän paljon. Sitten juostiin kiireellä paikallamakuuseen, vieressä saksanpaimenkoira sekä aussie jotka tarvitsivat useamman käskyn ylös/alasmenossa. Lysti oli tarkkana ja kuunteli omat käskyt.  Pisteet 10-10.

Olipahan viikonloppu, aivan tälläistä en uskaltanut edes odottaa. Täytyy nauttia vielä hetki,  sitten on  käärittävä hihat ja ruvettava hommiin:)  Kiitos kaikille tsempeistä,  niitä on ollut ilo lukea ja toivotaan että tulokset riittäisi myös ensi vuonna joukkueeseen.

Tässä koesuoritus.


YKKÖS-Lysti,  TK1 Nastasti NJ Simppeli.  Tästä ne hommat vasta alkaakin, uusi luokka ja uudet liikkeet:)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.