torstai 30. kesäkuuta 2016

Nosework hajutesti sekä 1-luokan möllikoe Lappeenranta 21-22.6.2016

Nastasti NJ Simppeli osallistui Nosework Finland ryn viralliseen hajutestiin jossa etsittävänä hajuna oli 1-luokan haju eli eukalyptus-hydrolaatti. Testissä oli 12 samanlaista muovilaatikkoa ja yhdestä löytyi etsittävä haju, tippa eukalyptusta. Annoin Lystin työskennellä rekkaterminaalissa kaikessa rauhassa, kolmannella ilmaisulla ilmoitin löydön myös hajutestaajalle eli Erkku Kottoselle. Ilmaisu oli selkeä ja oikea, testi virallisesti hyväksytty. Ensimmäinen kilpailukirja ja ensimmäinen hyväksytty tulos on nyt plakkarissa.  Jee!

Seuraavana päivänä oli 1-luokan epävirallinen neljän osion harjoituskoe ratsastuskoululla sisältäen niin sisä- ulko-, laatikko- ja ajoneuvoetsinnän. Lysti meni jokaisessa osiossa suoraan hajulle mutta jäin epävarmaksi enkä uskaltanut löydöstä ilmoittaa koska etsintäaluetta ei oltu käyty juuri lainkaan läpi. Laitoin vielä uudestaan hommiin ja lopuksi oli todettava että oli kokoajan oikeassa ja hajut löytyi täsmälleen sieltä mistä koira oli ensimmäiseksi ne merkannut:) Saatiin jokaisesta osiosta täydet pisteet joten ensimmäisistä ev kokeesta 100/100p.

Täytyy olla tyytyväinen nuoreen koiraan joka uudessa ympäristössä olemattomalla harjoitusmäärällä selvitti kaikki sille annetut tehtävät. Paljon on treenattavaa sekä opittavaa lajista mutta suunta on oikea ja mielenkiinnolla jään odottamaan lajin virallistamista. Kerrankin ilmavainuisella metsästyskoiralla on miltei ylivoima asema muihin lajeihin verrattuna.  kelpaa!

Katse kohti Junkkaria sekä Niestaa,  nenä todistetusti toimii loppu onkin ohjaajasta kiinni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.