sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Seuranmestaruus TOKO sekä Korrien koulutus.


Alunperäinen suunnitelma oli osallistuminen  Nastan kanssa seuranmestaruus tokokokeeseen mutta koska juoksut alkoivat niin vaihdoin koiraksi Lystin. Avoin luokka uusilla säännöillä on meille molemmille uusi ja täytyy myöntää että järkevästi ajatuksen kanssa treenattu viimeeksi SM-kokeisiin. Sen jälkeen ollaan lomailtu ja tehty sitä suin tätä ilman järkevää treenisuunnitelmaa. Nyt vahvistelin ja kasailin avoimen luokan liikeidenosia pienellä paniikilla, paripäivää ennen koetta luin sääntökirjan läpi ja koemainen treeni jäi suoraan kokeeseen. Tiesin että yhden nollan paperi kärsii mutta toisaalta ruutuun osuminen tarvitsee vähän tuuria ja istu/seiso erottelu oli vielä vaiheessa. Ulkokenttä, öttiäiset, liikkurin väärä järjestys sekä kuplan hajoaminen näkyi vain noudossa ja seuruussa muutoin olen suht tyytyväinen. Pohdintaa jäi että oliko tämä luokka nyt tässä ja kohti voittajaa vai yritänkö myös tästä luokasta  koulutustunnusta.


Paikalla istuminen ryhmässä 1min  10 (Tämä liike on viimeeksi tehty ryhmässä tammikuussa, ei ongelmia, istui hyvällä asenteella.)
Seuraaminen 7,5 (Liikkurin koejärjestys oli erikuin taululla, avoinluokka tehdään yleensä sekoitettuna. Ohjeistuksen mukaan kierron jälkeen olisi ollut ruutu, mihin olin koiraa laittamassa mutta olikin pitkä seuruu johon ei lähtenyt mukaan koska virittely/focus oli ruudussa.)
Seisominen liikkeenyhteydessä 0 (Teki äärimmäisen hienon istumisen, tähän meni seuranmestaruus)
Luoksetulo 10 (Oli hieno!)
Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 (Osasi istua uudelleenkin.)
Ruutu 10 (Kenraalissa meni yli ja tajusin että vaikka lisäkäskyt ovat sallittu niin Lystille ei niitä ole lainkaan opetettu. Eli ei osaa korjata paikkaa, joten liike on joko 10 tai 0)
Noutaminen 9,5 (Vähän villi)
Kauko-ohjaus 9,5 (Tämä oli tosi hieno, olin tosi tyytyväinen. En tiedä mistä vähennys.)
Hyppy 10
Merkinkierto 8,5 (Ajatus ei ollut mukana ja hätäilin. Jouduin antamaan tuplakäskyn)
Kokonaisvaikutus 9      Pisteitä 272,5 , ykköstulos ja seuranmestaruus hopea.

Seuraavana päivänä samaisella kentällä Haukkulaaksossa oli Korrien tokovalmennus LPKYn kouluttajille. Sain paljon hyviä ideoita joiden avulla jatketaan taas eteenpäin. Lystin kanssa harjoittelimme ruudun sekä kierron erottelua henkisellä tasolla. Lystin piti vaihtaa mielentilaa liikkeestä toiseen ja satunnaisesti käskytin jompaan kumpaan. Tälläiset harjoittelut ovat minusta mukavia, puhutaan että hallitaan koiranmieltä ja mennään ihonalle. Myös kehääntulo ja liikeiden välit olivat syynissä, niiden arvoa voisi edelleen nostaa. Ruudusta pitäisi häivyttää targetti ja voittajaluokan kaukokäskyissä on vielä tekemistä. Palkattomuutta voisi treenata myös temppusarjoilla, kehu on ainut jota kokeessa voi käyttää ja on tärkeää että koira ymmärtää sosiaalisen palkan. Saatiin paljon kehuja ja positiivista palautetta jota on mukava kuulla vaikka itse on työlleen aikalailla kriittinen. Onneksi kaiken viisas pikkukety muistuttelee minua siitä että Lysti tekee aivan varmasti oman parhaansa ja enempää ei voi vaatia jossei harjoittele vieläkin ahkerammin.


Viikonloppu oli kokonaisuudessaan antoisa ja pieni irtiotto arjesta teki taas terää. Tämän porukan kanssa on mukava reissata, kaikki sujuu vaivattoman helposti ja eikä kukaan turhia stressaile. Kotimatkalle kurvattiin jätskikioskin kautta ja pyynnöstä kuunneltiin Antti Tuiskua mukana laulaen. Seuraava etappi on Pori ja todennäköisesti Lassea lukuunottamatta loppuporukka survotaan fabiaan ja lähdetään kohti tuntematonta. Täytyy myöntää että olen todella innoisani tulevasta pentuesuunnitelmasta. Kotiin jää jokatapauksessa yksi ja Lassen luvalla saan hiukan auttaa myös koulutuksessa;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.