sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kyyhkyjä sekä Noseworkia


Lystin kanssa lähdettiin mielenkiinnosta Erkku Kottosen (Suomen eläinkoulutuskeskus) pitämälle kaksipäiväiselle Nosework - kurssille Lappeenrantaan. Etsittävänä hajuna oli eukalyptus. Operantin koulutustavan mukaisesti ensin etsittiin makupaloja, sitten lisättiin lähdehaju sekä makupalat ja lopuksi oli ainoastaan eukalyptuksen haju jonka läheisyydestä koira sai palkkion. Kurssilla oli yhteensä viisitoista eritasoista sekä rotuista koiraa ja en olisi uskonut että Lysti lukeutuu viikonlopun parhaimmistoon. Loppukoe eli "huone etsintä"suoritettiin ennätysajassa ja luulen ettei sitä ennätystä vähään aikaan rikota. Nosti nenän käveli lähtöpaikalta suoraan lipastolle, teki yhden katkokulman ja palasi takaisin kohteeseen. Aikaa meni enintään kuusisekuntia ja se oli sitten siinä.

Intensiiviseen viikonloppuun kuului myös pikamatka Korialle, launcherissa odotti fasaani joka oli tarkoitus pudottaa. Lysti seisoi kaikki pyssylliset ihmiset ja oli varma että myöskin Lassella saattaa lintu olla povitaskussa. Vähän herkillä mutta kun sai fasaanista hajun niin seisoi välittömästi. Otin tästä pillillä tiedotuksen, avanssi oli hyvä ja jäi hienosti paikalleen. Lintu saatiin loppujen lopuksi alas ja treeni oli onnistunut.

 Kyyhkyillä olen haastanut koiraa lisää; lisäsin vauhtia, vaatimustasoa sekä starttipistoolin. Vastaa treeniin hyvin ja joutuu vähän miettimään sekä tekemään töitä vauhtia/ peräänmenoa vastaan.  video sekä toinen. Ilman liikettä näyttää Tältä mutta kuumassa metsästystilanteessa totuus olisi varmasti toisenlainen. Metsästyskoira tehdään vain ja ainoastaan metsästämällä. Näinhän se on. Kyyhkyillä pääsee yhden mutkan oikaisemaan mutta autuaaksi nekään ei tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.