maanantai 28. elokuuta 2017

Nose work


Vanhempi konstaapeli Miikka Ounila piti Lappeenrannassa hajutyöskentely seminaaria. Pääsimme Lystin kanssa koirakkopaikalle, seisojaa testattiin ihan tosissaan erilaisilla alustoilla ja piilot löytyivät vasta sitkeän etsimisen jälkeen.  Mukavuusalueelta pitää poistua ja haastaa koira hommiin. Lystiin olen todella tyytyväinen ja videolta huomaan kuinka selkeästi koira reagoi hajuun jota itse en edes huomio. Olen aina pitänyt Lystiä vähän turhan rauhallisena työskentelijänä mutta Miikan mukaan toimii juurin optimaalisesti oikealla asenteella ja kelpaisi myös virkatehtäviin. Päivä oli opettavainen ja mielenkiintoinen. Omat ajatukset sai vahvistusta ja loppujen lopuksi nose work / virkakoiran työstäminen on hyvin samanlaista ja kaikki toiminta on koiralähtöistä.

Pennunkyselijöitä on ollut useita, käytiin ultraamassa tarkemmalla laitteella jotta tietäisi suuntaa antavaa lukumäärää. Eläinlääkäriä nauratti kun ultran haasteellisin osuus oli saada heiluva häntä pysymään paikoillaan joka säännöllisesti naputti ultraajaa päähän tai vaihtoehtoisesti anturinjohtoa. Sanoi että onkin lunkin asiakas pitkään aikaan, luottamus on ihmiseen kohdallaan vaikka ympärillä tapahtuisi uusia asioita. Mahasta löytyi iloinen yllätys,  mahdollisia pentuja tulossa kymmenkunta joten toiveikkaana kohti syyskuuta.

Nastasti NJ Aapeli on tällähetkellä Ruotsissa lintujahdissa ja ensimmäiset pudotukset tulivat tiedotuksen kautta.  Äitinsä poika, paljon onnea Eskolle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.