lauantai 19. syyskuuta 2015

Lysti 13 viikkoa

Lysti on pukeutunut kelien mukaisesti ja ensimmäinen fasaanikukko löytyi pihalta. Hienosti hiipi juoksukukon perässä ja käskyllä nosto ja sitten jalkoihin ihmettelemään. 
Tälläviikolla ollaan harjoiteltu perusasentoja sekä leikkimistä mahdollisimman monessa eripaikassa.  Kauppareissulla saa aika monta harjoitusta, viime reissulla taidettiin pysähtyä neljä kertaa joista yksi oli parkkihallissa. Lähinnä sisään ajan toimintoa että autossa levätään ja pienellä vihjeellä on valmis yhteistyöhön paikasta riippumatta. Toimii hyvin ja on kontaktinhaluinen niin kuin aina. Muista koirista eikä ihmisistä ota häiriötä, lapset ovat Lystin mieleen ja äkillinen vieraan koiran haukkuminen saa aikaiseksi piiloutumisrefleksin mutta pennuilla se on normaalia ja jää varmasti pois. Aikalailla samanlainen kuin äitinsä mutta toisaalta moottoria löytyy paljon enemmän. Olen tyytyväinen, mukava peli jossa on mitä työstää ja koulutuskestävyyttä löytyy varmasti Nastaa enemmän. Aika näyttää mitä saadaan aikaiseksi, toistaiseksi kaikki sujuu ja ollaan kaikinpuolin tyytyväisiä.

Nasta on nauttinut olostaan Kilpisjärvellä. Ensimmäiset päivät keskittyi sopulikannan harventamiseen ja sitten alkoi riekkojakin löytymään. Pudotuksia on tullut useampi ja reppu täyttynyt riistalla sekä uusilla kokemuksilla. Isäntä on ollut tyytyväinen ja koira oli tarjonnut lähemmäksi viisikymmentä tilannetta josta olisi voinut pudottaa. Ampumaratatreeniä isännälle, totesi Nastakin ja oli kertaalleen yrittänyt vaihtaa Josen isännän kaveriksi jolla oli parempi sihti. Rentomutsi sai tuliaiseksi heisimatolääkkeet ja on taas niin isännän koiraa kun voi vaan olla. Maisemat näytti hienoilta ja koirat toimi joten varmasti jokaisen istutun kilometrin arvoinen reissu.

Muutama video Lystistä, toko Seinää hyväksi käyttäen asennot ovat suorat ja tarkoituksella palkka "kello kymmenestä." Pysyy suorana sekä tiiviinä. Kamera on lahjomaton, selvästi annan polvella niiaus apuja vaikka en mukamas niin tee. Sivulletulo on sellainen sähäkkä mistä pidän ja panostan myös jatkossa. Kyyhkyillä pitkästä aikaa ja istuu kuin tatti ilman lisäkäskyä. Pitäisi muistaa vaihtaa omaa rintamasuuntaa ja luottaa että suoriutuu myös näin. Hieno Lystis!

Kerrottakoon että kakkoskalusto pääsi mätsärireissulle. Yllätyksenä Lystikin sai osallistumisoikeuden ja ensimmäiset näyttelyharjoitukset olivat suoraan kehässä. Nasta voitti isot koirat ja oli BIS2 . Lysti tassutteli punaisten pentujen kolmanneksi, eli todella hienosti suuresta pentu määrästä. Molemmat käyttäytyivät hienosti ja reissu kuorimitti ainoastaan omistajaa.


Nastaa vähän harmittaa kun hävisi tsekeistä tuodulle näyttelykoiralle, Lysti ei tainut edes ymmärtää että kävi koko kehässä :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.