lauantai 5. syyskuuta 2015

Simppeli 12vkoa

Kuusiviikkoa sitten kyseiseen kevythäkkiin mahtui neljä kappaletta tätä sorttia.

Tällä viikolla ollaan käyty eläinlääkärillä, kaupungilla, koirakentällä sekä parkkihallissa maailman menoa ihmettelemässä. Koirien haukkuminen on aavistuksen pelottavaa mutta muutoin tämä maalaisneiti on tomera ja keskittyy tehtäviinsä ympäristöstä riippumatta. Aapelia sekä Sopupeliä käytiin Korialla katsomassa viiriäisten kanssa. Nämä siivekkäät muistuttivat käytökseltään enemmin marsuja kuin lintuja. Nyhjäsivät paikoillaan, Lystikin oli sitä mieltä että Viiriäiset ovat suurenluokan petoja pitäen vahtihaukulla paikoillaan.vastaava "siilillä" Kyllä nauratti, meillä oli haavit ja kaikkea sekä katsottiin tarkasti paikka missä laskettiin viiriäiset vapaaksi. Loppujen lopuksi viiriäiset piti ravistella kopista ulos ja ne sai noukituksi kädellä taskuun eivätkä olleet liikkuneet juuri mihinkään. Aikamoista,  saatiin hyvät naurut treeniä ei ehkä niinkään.

12vkoa ja 9.2kg. 

 Lysti sai noudettavakseen lämpöisen fasaanin ja kylläpä oli ylpeä saalistaan. Kantaa ja tarttuu rehdisti, liinalla onnistui luovutuskin ja videolla nähtävällä pienellä pakotteella omiminen loppui siihen paikkaan. On aivan kuin äitinsä, ei tarvitse neuvoa eikä pelata kaiken kantaa ja riista pysyy ehjänä. Omiminen on uutta, mutta ilmeisesti hyväksyttävää pennun käyttäytymistä. Lysti fasaanilla. Viestikyyhkyillä ollaan otettu tiedotuksia sekä siivityksiä.  Tässä kohtaa näyttää mallikkaalta ja siivityksestä istuu oma-aloitteisesti.  Lystin kyyhkyharjoitus. ja vielä toinen Haasteellista tehdä sellaisia treenejä että koira suoriutuu mutta silti pitäisi uskaltaa viedä hommaa järkevästi eteenpäin. Tottelevaisuuskokeen liikkeiden pohjia ollaan tehty ja tunnari on jostain syystä haastava. Huomasin tämän jo aikaisemmin eikä nenänkäyttö ole parantunut viikkojen kuluessakaan. Eli jos viskaan kepin kasaan, niin Lystille on ylivoimaista löytää sieltä oma. Yrittää kyllä mutta lopuksi unohtaa koko tehtävän:) Olen aivan varma että kyseisestä haasteesta selviäisi kaikki muut pennut paitsi tämä kyseinen kotiinjätetty. "Ongelmaan" ollaan kiinnitetty huomiota ja tänään tein ensimmäisen pitkänmatkan piilonoudon lelulla. Onnistui hyvin ja  saattoi sittenkin käyttää nenäänsä. Video piilonoudosta. Sivulle tulee tehokkaasti pompulla ja energia harjoituksiin on oikeanlainen. Mukavaa aikaa kun mikään ei ole niin vakavaa ja harjoitukset päättyvät aina onnistumisiin.

Tällähetkellä on Niesta 2015 käynnissä ja pidetään peukkuja Eräopen Nutukkaan pennulle Riekkosaajon Askeleelle. Toivottavasti kisa jatkuu maanantaille, ei ollenkaan tekemätön paikka Janille;) Tsemppiä!

Kenkien puremisen hoitaa toistaiseksi tämä neiti, hammaskeiju odotuttaa itseään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.