maanantai 1. toukokuuta 2017

Nose Work


Osallistuttiin Lystin kanssa hevostallilla pidettyihin neljänosion nw-kokeeseen. Sen verran kilpailuhenkeä löytyi paikan selvittyä että kaupungin kauppareissu pyörähti raviradan kautta ja ilmatiiviit pussit täyttyi tallimaailman tuliaisista. Nastan mielestä hevosenmunkin tuoksu oli vastustamaton myös kotioloissa, Lysti keskittyi tyynesti eukalyptus-hydrolaatin etsintään joten kilpakoiran valinta oli helppo.

Startattiin numerolla kaksi. Ensin suoritettiin ajoneuvoetsintä; kohteina auto, peräkärry sekä heppakoppi.  Haju löytyi peräkärrystä ja ilmaisu oli selkeä. Lysti oli tässä osiossa 4./ 18.  Sisäetsintä osoittautui yllättävän vaikeaksi, tämä suoritettiin satulahuoneessa. Tavaraa sekä hajuja oli paljon, ensimmäisellä kierroksella haju ei löytynyt. Aloitin uudet etsinnät järjestelmällisemmin ja haju löytyi heti kynnyksen jälkeen olevasta peltikaapista.  Vain 4/ 18 löysi hajun ja Lysti oli 2. nopein.

Loput suoritettiin käänteisessä järjestyksessä joten Lystillä oli 2,5 h tauko edessä. Laatikko sekä ulkoetsintä oli ratsastuskentällä, pikkulintuja puskissa, kakkaa kentällä ja hevoset kurkkivat tarhoistaan. Puuskainen tuuli oli hankala, alueelle lähdettäessä Lystin focus oli yli kentän ja totesin että parempi esitellä itse kohteet kuin vaihtoehtoisesti antaa katsella toissijaisia juttuja. Merkkasi myötätuulessa hätäisesti yhden laatikon, kierrettiin alue ja palattiin laatikolle jonka ilmaisi selvemmin.  Oikea oli, ilmaisu oli sääntöjen mukainen mutta ronskisti rajoilla joten pitää treenata. Ulkoetsinnässä olin fiksumpi ja vein koiran ensin tuulenalle ja laitoin vasta sen jälkeen töihin.  Löytyi heti ja oli ylivoimaisesti nopein.

Kokonaiskilpailu voitettiin miltei minuutin kaulalla,  tasainen työskentely varmisti tälläkertaa ykkössijan.  Olen tyytyväinen, paikka sekä olosuhteet olivat erittäin haastavat ja taso  kilpailussa korkea. Treenityyli sopii meille, pitkiä etsintöjä teen erittäin vähän mutta purkkirataa erilaisilla häiriöillä senkin edestä.  Luulen ettei ole yhtä oikeaa tapaa treenata, tietysti olisi hienoa antaa Lystin tehdä enemmän töitä itsenäisesti mutta toisaalta metsästyskoira on metsästyskoira. Toteaisin jalostuksen olevan epäonnistunut jos sekundäärinen haju menisi primaarisen ohi :)

Kilpailun ykkönen ja kakkonen,  hienoa työtä käkkyrä-Aksulta sekä Lystiltä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.