sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Savitaipale kr

Aapeli

Viikonloppu vierähti Savitaipaleen ryhmänäyttelyssä. Lauantaina arvosteltiin ryhmä 5. Podengoilla oli uusi tuttavuus,  Juta Harinen. Tykkäsi Wepistä kovasti joten oli Rop sekä Rop-veteraani. Esitin myös lapinkoira Ellin joka hienosti sai toisen sertinsä.

Nasta

Sunnuntaina oli seisojien vuoro, ilmoitettuna Nastasti NJ Aapeli, Sopupeli sekä mutsi Eräopen Nasta Pimu. Aapeli oli aivan hämillään mittauksesta sekä pallien katsomisesta, mielisteli tuomaria minkä ehti ja lyyhistyi Tuula Savolaisen jalkojen juureen. Naurettiin molemmat Aatulle ja juoksutuksen jälkeen löytyi koiralle mitta sekä vehkeet.  Arvostelu oli Aatun näköinen,  pää ja mittasuhteet ovat kunnossa mutta  antaa itsestään ilmavan vaikutelman. Arviona NUO ERI1 ja arvaten kasvattaja on hyvinkin mielissään että pentueen "pahnanpohjimmaisilla" on Erinomaiset tienattuna vaikka Aatu sekä Lysti ovat näistä ne kaikkein keskeneräisimmät. Sopupeliä pääsi supi puremaan joten joutui tyytymään sohvalla makoiluun mutta yritetään myöhemmin uudelleen.  Nasta oli kehässä aivan villinä, esiintyminen oli aivan kaaottisen ylävireistä ja roppi-kehässä miltei säntäsi uroksen luo leikkimään. Kyykkäsi pissien puoli Savitaipaletta joten oletettavasti juoksut ovat kohtapuolin edessä. Mutta VSP oli hyvä saavutus ja tuomari piti roppi-kehää ilahduttavan korkeatasoisena.

Weppi 

Nastasti NJ Juupeli kävi Luumäen lomalla ja täytyy myöntää että aamulla oli orpo olo kun Jupe ei ollutkaan lelun kanssa vastassa.  Pojissa on paljon äitiään,  vilpittömiä tyyppejä joiden kanssa ei tarvitse turhia vääntää.  Haku oli oikein mallikasta, vaikka aluksi jalkoja oli järkeä enemmän yhtään lehmänkäännöstä pellolla ei nähty ja automaattisesti painui pitkälle tuulenalle,  sieltä kammaten ylöspäin.


Juupeli

Jottei kasvattaminen olisi niin yksinkertaista ja mukavaa,  Aapelin kirkkaat A/A tuli kennelliitosta B/B ja Sopun A/B vaihtui C/C. Kuvat ovat kennelliitosta pyydettynä nähtäville ja mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.  Lysti kävi kuvissa samaisessa paikassa ja silloin enemmän kuvannut eläinlääkäri puuttui. Eivät saaneet yhtään ainutta suoraa kuvaa aikaiseksi ja touhu oli aivan kuin pahimmasta painajaisesta. Palvellaan asiakkaita, vastaillaan puhelimeen säntäillään sinne tänne, valoitusarvot olivat silkkaa kuraa, lantioluut eripaksuiset,  jalat miten sattuu ja koira alkoi pöydällä heräilemään. Enempää rauhoitetta ei voinut karenssin takia antaa ja 200euroa meni aivan hukkaan.  Pyysin vielä että koirakuvattaisiin takuuseen uudelleen mutta ilmeisesti vain siinätapauksessa jos Kennelliitto ei kuvia lausu. Ikävä tilanne, luulen että molemmat nartut on kuvattava jokatapauksessa vielä uudelleen kunhan saisi sukanvarteen jokusen satasen säästymään ylimääräistä. Ketuttaa kyllä ja lupaan tälle eläinlääkäriasemalle ilmaisen some-mainoksen kunhan saan uudet kuvat verrokeiksi vanhoihin, sitä saa mitä tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.