maanantai 3. elokuuta 2015

Pennut miltei 8vkoa


Yhteinen aika pentujen kanssa alkaa olemaan lopuillaan. Seisonta taipumuksia löytyy kaikilta, hienosti ovat tököttäneet kyyhkyjä siihen lisänä näppärät vapautuneet avanssit ilman minkäänlaista peräänmeno taipumusta. Noudot ovat sujuneet palautuksineen luonnollisesti, fasaanista sekä kyyhkystä meinasi tulla tappelu ja tarmokkaasti pikkuseisojat kantelivat lintua ilman mälyämistä. Nokkelin penikka vei suuren aarteen Mersun alle piiloon.  Pennut ovat pentuja, niiden kanssa on helppo pelata kun kaikki tapahtuu luonnostaan ja minkään ei tarvitse olla niin haudan vakavaa. Luultavasti tässä samaisessa tilanteessa ollaan taas satojen työtuntejen jälkeen, kunhan nuoruushulinat ovat takanapäin.

 Pennuilla olisi vielä yksi pressi  edessä, Ajaston kalenterikuvauksissa kävivät tänään. Taidan tietää kuka nähdään seinäkalenterissa vuonna 2017, mutta se jääköön siihen asti salaisuudeksi. Etelä-Saimaa haluaa  tehdä jutun pennuista sekä kyyhkyistä ja lupailin että sen saavat. Kyyhkysten käytön hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä ja jokaisella on oikeus omaansa. Kasvattajana tykkään siitä että pennuilla on muitakin virikkeitä kuin toistensa repiminen ja toivoisin että kaikki nämä lintutilanteet helpottavat uusien omistajien työtaakkaa. Ainakin nämä tuntuu päiväpäivältä veikistyvän, jos lintu karkkoaa niin hiipiminen aloitetaan varovaisemmin ja kauempanta. Eilen oli kolme seisojanalkua samalla kyyhkyllä ja selvästi tekivät yhteistyötä. Jokainen tiukkasi vuorollaan ja käskystä lintu ilmaan ja kukaan ei mennyt senttiäkään perään vaikka ryhmäpaine olikin päällä. Taitavat lapsinerot, miten kaikki onkaan niin helppoa ja vaivatonta. Olisipa kaikki tämä kestävää ja ikuista;)

Simppeli eli "Lysti" jäi meidän iloksi. Puolikkaan nakin jälkeen tarjoaa istumista sekä tököttää lintuja kiitettävästi, joten eiköhän meistä kaverit tule. Valinta oli niinkin helppo, että se mikä ei kelleen kelvannut jäi meille:) Sanotaan vaikka että turkinmitalla koti oli sinetöity :D

Weppi kävi koiranäyttelyssä, Rop ja Rop-vet. Hienoa Weppi!


Aatulla tiukka tilanne.

Linnun bongausta.

Treenilintuja on 12kpl

Kalenterikuvaus oli niinkin helppoa;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.