lauantai 15. elokuuta 2015

Simppeli 9vkoa


 
Lystikästä elämää on nyt viikko takana ja edelleen koiranviikari saa tehdä mitä  haluaa eikä sille löydy edes sopivaa kaulapantaa. Kongi-lelun keksijälle pitäisi myöntää Nobelin rauhanpalkinto, lelun sisälle olen puristanut jauheliharaejuustokoiranruokanappulamössöä ja pentu tykkää tästä aktiviteetista todella paljon. Pysyy pois pahanteosta ja energia kanavoituu järkevään toimintaan.

Noutoa aloin pilaamaan väärällä palkkauksella ja ensimmäiset yöunet menetetty;) Härnäsin pentua lelulla, heitin, tartuttuaan kehuin ja arvaten juoksi hirmuista kyytiä luokse. Tietysti lelu unohtui aina vain kauemmaksi. Niin sitä pitää, tänään korjataan vahinkoa kahdenlelun leikillä. Katsotaan toimiiko paremmin, luovutuksen ajattelin rakentaa vasta paljon myöhemmin. Lähinnä myydään ajatusta nopeista sekä ripeistä noudoista ilman mälyämistä ja empimättä täysillä ohjaajan luokse. Nouto-liikkeeseen on aina sama viharakkaussuhde ja tämä liike saa eniten harmaita hiuksia aikaiseksi mutta ainahan nuo ovat noutamaan oppineet.

 Kyyhkyillä harjoiteltiin eilen; napakasti seisoo, käskystä nostaa ja siivityksestä jää paikoilleen. Tästä tilanteesta pitää nyt nauttia, en usko että näin helpolla päästään ensikauteen. Luultavasti kevätjuhlaliikkeitä kirosanoilla terästettynä pitää esittää riistainnon kasvettua. Nasta olikin aivan porsas, kyyhkyt seisoo etäältä mutta siivityksestä luistaa pari metriä perään taivaalle tähyillen. Lähinnä huvittaa moinen koomailu mutta pitäisi sisuuntua ja lukea lakia. Kyyhkyt mahdollistaa monenlaiseen harjoitteluun ja pystyy räätälöimään juuri sellaisen harjoituksen jonka koira vaatii. Tietysti nämä eivät ole oikotie onneen ja pitää olla tilannetajua kuinka viedä harjoitusta eteenpäin. Lystiin olen tyytyväinen, vastaa harjoitteluun hyvin ja olen oppinut lukemaan koiraa kiitettävästi. Näppärä pikkuriiviö, tykätään kaikki oikein kovasti.




Video




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.