perjantai 28. elokuuta 2015

Simppeli11 vkoa


Tällä viikolla ollaan touhuttu tasaisesti kaikkea. Istumista tarjoaa jokapaikkaan ja kokoajan, joten rakennan parhaillaan vihellysjarruja jossa pennun pitää yllättäen istua. Aika veikeesti tarjoaa liikkeestä, sitten toistetaan samaa lintujen siivittäessä sekä taitojen kartuttua käytetään myös liikkuvaan vieheeseen. Nastalle ei olla koskaan vihellysjarruja opetettu eikä vaadittu niin aloitetaan tälläkertaa näin. video  ja saman kyyhkyillä. Metallinoutoa koitin puolittain vitsinä. Hetsasin kapulalla ja heitin niin tämä taitava pikkupiru nouti (!) metallikapulan täydellisesti. Meinasin pyörtyä ja vähintääkin korkata kuoharin, kovanluokan juttu. Pikkupenikka tarttuu ja noutaa 300grammasen paljaan metallinoutokapulan tosta vaan niin onhan tässä juhlittavaa perjantaille;) Lystin metallinouto  ja uusinta. Taitava kakara! Käytiin keräämässä puolukoita sekä vähän kaupungilla ihmettelemässä. Hyvin selviää paikasta kuin paikasta, metsässä pyörii vielä jaloissa marjoihin keskittyen mutta eiköhän haku jossain kohtaa aukea.

 Puntissa roikkumiseen ennalta ehkäsemiseen tarvittiin vain yksi kekseliäs pikku ihminen. Näin ikkunasta kun Lysti roikkui esikoisen tyllihameessa ja näppärä neiti vaihtoi hameenhelman puukapulaan ja kumpikin jatkoi tyytyväisenä matkaansa. Käytän iltalenkillä samaa taktiikkaa, eli jos menee pyörimiseksi ja roikkumiseksi niin tarjoan lelun kantoon ja pikkuotus marssii tyytyväisenä eteenpäin. Riehakkaassa mielentilassa olevan pennun kieltäminen on jokseekin turhaa ja näin saa energiaa kanavoituun johonkin järkevään.

Nasta tutustui sorsapassissa uuteen metsäkaveriinsa, Jose-lyhkäriin joka on myöskin lähdössä Kilpisjärvelle syyskuussa. Nuorelta herralta olivat käytöstavat unohtuneet kotiin ja yritti rasittavuuteen saakka epätoivoisesti Nastaa vokotella. Nasta ei ollut moineen eikä jaksanut yrityksiä juuri noteerata mutta loppujenlopuksi harhautti tämän huonokäytöksisen nuorenherran kalankasvatus altaaseen eikä päästänyt pois. Vahtihaukulla piti koltiaista paikoillaan ja antoi kunnon läksytyksen lyhkäripojalle.. Loppuillan jälkeen rouva sai olla rauhassa ja Jose oli jokseekin nolona tapahtuneesta. Kylläpä nauratti, toivottavasti otti opikseen ja karkkaria ei kannata suututtaa.

Laitan loppuun vielä ensimmäisen uimavideon viimeviikolta, näihin muistoihin on mukava palata syksyn harmaudessa.  Lysti uimassa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.