lauantai 22. elokuuta 2015

Simppeli 10vkoa

Jälleen viikko vierähtänyt pennun kanssa ja pikkuhiljaa uskaltaa kävellä ilman saappaita. Aikuistuu selvästi ja tämä varpaiden pureminen alkaa olemaan jo vanha juttu. En lähtenyt edes kieltolinjalle, yritin tarjota parempaa tekemistä ja taisin onnistua hyvin. Muistan kieltäneeni Nastaa enemmin ja kirosin monet kerrat kun olikin tekemätön paikka saada palkkautumaan leikillä. Vahingosta viisastuu ja täytyy olla tyhmä jos toistaa virheitään. Pulua ollaan noudettu, tarttuu sekä kantaa ihailtavan tarmokkaasti mutta luovutus onkin asia erikseen. Siinä haaste numero yksi, lintu ei vaihdu supiin eikä makkaranpalaan- pitää keksiä jotain vieläkin parempaa. Kyyhkyillä otettiin tiedotuksia ja irtosi pillillä hyvin, näitä pitää muistaa ottaa jatkossakin matkaa kasvattaen.  Talviturkki heitettiin ja tämä pieni Saukko innostui uimaan myös omia lenkkejä vedessä. En ole koskaan nähnyt näin nuoren pennun uivan innokkaasti ja tietysti uhkarohkeana kokeilin miten nouto onnistuu vedestä. Heitto lähti turhan pitkälle mutta hämmästykseksi selvitti tilanteen hyvin ja esine tuli pudottamatta käteen. Ei edes ravistellut eikä mälynnyt, luultavasti olisi onnistunut myös linnulla. Taitava pikkupiru, tästä on mukava lähteä pilaamaan ensikauteen. Koulutuksesta ei vielä voi edes puhua, kunhan puuhastellaan kaikkea mukavaa ja opitaan samalla toisistamme lisää.

Nasta pääsi sorsajahtiin ja menomatkalla nenä näytti fasaanit, passipaikalta löytyi rusakko ja kyyhkysenkin olisi voinut ampua. Isäntää palvotaan jälleen suuresti ja kukaan muu ei merkitse metsästyskoiralle yhtään mitään. Näin se kuuluukin olla, syksy on tärkeä vuodenaika metsästäjälle sekä koiralle.

Laitan tähän vielä muutaman noutovideon, asenne sekä energia ovat kohdallaan vaikka luovutus puuttuukin.   Supinkarva nouto  Ensikertaa pululla. vesinoudon alkeita.



Lysti heitti talviturkin 10vkosena omia lenkkejä uiden. 

Noutokin onnistui, vaikka ymmärtää paremmin riistaa kun pelkkiä keppejä.

kyyhkyillä ollaan otettu myös tiedotuksia, irtoaa pillillä hyvin.

Lysti ymmärsi sorsajahdin tärkeimmän osa-alueen ;)

Syksy on isännän sekä koiran mieleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, Blogi ja kennelsivumme löydät jatkossa täältä -  NASTASTI kennel . Tervetuloa tutustumaan.